vrijdag 30 september 2011

Asfalt


Helena is een leuk stadje. Ook dinsdag zijn we er blijven plakken om wat rond te kijken. Links de zonsopgang, rechts de oude truck van Geoff.


De VW bus (links) hebben we twee nachten in geslapen, echt cool. Rechts een fietsenrek :-)
En linksonder een muurschildering in Helena.

De Great Divide route gaat over 90% onverharde wegen. Dat klinkt heel aantrekkelijk en stoer, maar is gruwelijk zwaar. 
In m'n vorige blog schreef ik over de zwaarste klim ooit. Dat was niet de enige. Hier rechts staat een foto van het pad, ik geef toe dat dit een van de extreme situaties was, maar niet de enige.


Na een gruwelijk koude nacht reden we richting Butte. Toen de weg van gravel over ging in asfalt constateerde we dat we +/- 6 km/h sneller reden.

Hoofd van een liggende indiaan
De bospaden liggen er dit najaar super slecht in omdat 't droog is geweest. Dus veel mul zand en losloggende keien. En 't gaat hier volgende week sneeuwen.

Voldoende redenen voor ons om voor de komende dagen een alternatieve route samen te stellen over geasfalteerde wegen. Even ouderwets kilometers maken richting 't zuiden. Dus gisteren meteen even 112 km weggetrapt. Dat maakt de frustrerende 60 van eergister weer goed.

1 opmerking:

  1. 'T duurde even voordat ik zag wat de laatste foto voor moest stellen. Hmm, warm eten ... dat doet de vermoeide fietser vast goed! Gave foto's!

    BeantwoordenVerwijderen