dinsdag 13 september 2011

Eerste dag fietsen



Gisteren zijn we Calgary uit gereden. We moesten nog bij een paar winkels langs dus reden wat door het centrum. Onze Amsterdamse mentaliteit zat er nog in dus bij een lege kruising reden we rustig (we keken heel goed uit) door rood. Helaas kwam er van links een politiewagen aan. "pull over" Na een donderpreek vertelde de agent dat het hier 276 dollar kost als je door rood rijdt. Toen trokken we zo bleek weg dat hij ons met een waarschuwing liet gaan. Sindsdien hebben we steeds heel netjes voor rood stilgestaan, nouja... meestal.
Daarna de stad uit. Via een mooie route door een natuurgebied naar 't zuiden. We hebben geslapen op een stukje braakliggend terrein naast een huis in aanbouw. Het slapen in m'n tent ging allemaal prima, dus dat was een prettig. Ik moet immers de komende 9 weken zo slapen.

Nu zitten we in Black Diamond in een cafe waar ze wireless internet hebben. Fijn om weer even op te warmen en mail te checken.


Het fietsen gaat redelijk. De bergen zijn soms nog wat stijl. Gister was er een klimmetje waar ik lopend bijna niet omhoog kwam. Fietsen was kansloos. In nederland zouden we er een trap hebben neergelegd.
Het weer is ook wel ok, beetje grijs. Maar nog wel droog. Iedereen waarschuwd ons voor de sneeuw die een dezer dagen gaat vallen, dus het is goed dat we naar 't zuiden rijden - hopelijk blijven we de sneeuw voor.

1 opmerking:

  1. Wat een toffe onderneming is het toch! Enne, met Canadese politieagenten valt misschien nog te spotten. Met Amerikaanse niet! Kansloze machtswellustelingen. Anyway, viel Spaß en blijf niet alleen de sneeuw maar ook de beren voor!

    BeantwoordenVerwijderen